Min side / Lad opp

Blogg

Barn og mobil – hva er lurt?

I disse dager er det skolestart, og mange barn har fritidsaktiviteter borte fra foreldrene. Da kan det være greit å opprettholde kommunikasjon mellom foreldre og barn ved hjelp av mobiltelefonen!

Vi opplever at mange barn går rundt med Xito-simkort i mobiltelefonen sin – noe vi synes er hyggelig. Grunnen til at mange barn bruker Xito, er at det er enkelt for foreldre å opprettholde en viss kontroll på forbruket når man har et forhåndsbetalt mobilabonnement. – Sett inn 200 kroner på ringesaldo en gang i måneden, og ring til det er tomt. Og om det er tomt, er det ingen grunn til å fortvile. Dersom foreldrene også har Xito-abonnement, kan barna fortsatt ringe hjem gratis. Det er nemlig gratis til andre som har Xito mobilabonnement!

Lag ditt eget sikkerhetsnett

Hos Xito er det mulig å legge inn visse begrensninger i forhold til hva mobilbrukeren har tilgang på. Disse begrensingene beskytter mot høye kostnader (f.eks datatrafikk, innholdstjenester og 820-nummere) og kan verne barnet mot innhold som er ment for voksne.

Med Xito forhåndsbetalt mobilabonnement kan man legge inn sperre mot følgende tjenester:

– Innholdstjenester

– Teletorg underholdning/informasjon (820 xx xxx)

– Datatrafikk (man har fortsatt mulighet til å koble seg til gratis trådløst nettverk)

Sperringene kan aktiveres på Min Side eller ved å kontakte kundeservice.

Noen smarte mobiltips

– Avtal med barnet hva mobiltelefonen skal brukes til.

– For å begrense kostnadene kan man avtale et maksbeløp hver måned. 200,- kroner vil med et Xito-mobilabonnement vare til normalt forbruk i en måned- eller kanskje to! Saldo kan til enhver tid sjekkes på Min Side, eller enda enklere ved å sende sms SALDO til 2077.

– Bygg tillit mellom foreldre og barn ved å snakke sammen og sette grenser. Moderne teknologi erstatter ikke god oppdragelse.

– Sørg for at barnet ikke er oppført i telefonkatalogen for å beskytte mot henvendelser fra uvedkommende.

– I følge Trygg Bruk-undersøkelsen (2010) sier 6% sier de har blitt mobbet eller ertet via mobilen, mens 3% sier at de selv har mobbet andre via mobilen. Ta mobbepraten med barnet. Barn som er omgjengelige og gir komplimenter vil ha en triveligere fremtid foran seg.

– Studier viser at barn liker å ta bilder med mobilen. Barn som tar bilder av seg selv eller andre barn og publiserer dette på nett kan få en eksponering langt ut over det som var hensikten. Det er derfor viktig at barn som har mobiltelefoner med kamera har klare grenser for hva kameraet kan brukes til.

Xito tilbyr kun forhåndsbetalte mobilabonnementer. Disse passer godt for både liten og stor. Se våre priser og bestill et forhåndsbetalt mobilabonnement i dag!

Bildet: Markedsjef, Henrik, henger ut med Xito-kids!

 

 

Tags: , , , , ,